Benadeelde uit het oosten van het land

donderdag, 17 februari 2022

Enige tijd geleden hebben wij telefonisch contact gehad over de pilot van SODA ten aanzien van mijn aangifte die ik gedaan had van internet oplichting.

Kort gezegd: “Ik hoop dat de pilot waar ik aan mee heb mogen doen, de nieuwe toekomst wordt! Hoe fijn is het dat wanneer je na een nare ervaring en je (zuur) verdiende geld kwijt bent door internet oplichting, je het op deze manier gewoon terug kan krijgen”. Heel erg bedankt daarvoor!

Een langere reactie, die ik ook op het verzamelaars forum heb geplaatst, waar veel mede “ervaringsdeskundigen” zitten:

OPGELICHT MET POSITIEVE AFLOOP!

Beste Pokemon gekkies,

Op vrijdag 18 september ben ik via FB Marktplaats opgelicht voor een aantal tientjes aan Pokemon kaarten. Netjes betaald, daarna radiostilte… jullie kennen het wel…

Na zelf een advertentie geplaatst te hebben waar ik mensen vroeg die door dezelfde persoon opgelicht waren mij te contacten, kreeg ik meerdere reacties van mede gedupeerde. Gezamenlijk besloten we om aangifte te doen en aan elkaars aangifte nummer te refereren in onze aangifte. We hadden er niet heel veel vertrouwen in, maar wouden het toch proberen.

Uiteindelijk kreeg ik reactie vanuit de Politie dat mijn aangifte was uitgekozen om mee te doen aan een nieuwe pilot. Een pilot waarbij de politie samenwerkt met het Service Organisatie Directe Aansprakelijkstelling, kortweg SODA. Ik moest hen machtigen om de gegevens van mijn aangifte bij de politie op te vragen en mijn eigen gegevens doorgeven.

Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels, 10 februari 2021, al lang vergeten dat ik aangifte had gedaan, kijk ik op mijn bankrekening: een bijschrijving van het SODA! Het bedrag waar ik voor opgelicht was! SODA incasseert het rekeningnummer van de oplichter waar hij mijn geld op ontvangen had en heeft het vervolgens aan mij terug gestort. Een succesvolle pilot al zeg ik het zelf!